Vem blir Årets Vallmästare 2013?

2012-09-03 12:02 av Lars Jakobsson 

Tävlingen Årets Vallmästare arrangeras av tidningen Husdjur och Svensk Mjölk i samarbete med Svenska Vallföreningen och Sveriges Lantbruksuniversitet. Fredrik Hansson, från Frändefors blev Vallmästare i år. Det är nu dags att anmäla kandidater till tävlingen 2013. Anmäl dig själv eller din kandidat senast den 1 oktober. Vi letar efter vallodlare som lyckas med att hålla en jämn och hög kvalitet under flera år. En god grovfoderkvalitet och hög avkastning på vallen är självklart för en mjölkföretagare och genom tävlingen vill vi stimulera intresset för vallfrågor och för en lönsam vallproduktion. Mer om tävlingen och anmälan kan du läsa här.

 

Vi gratulerar årets Vallmästare Fredrik Hansson

2012-09-03 11:33 av Lars Jakobsson 

Från gården Nordbyn, strax utanför Frändefors i södra Dalsland kommer

Årets Vallmästare 2012, Fredrik Hansson

Vi gratulerar Fredrik till utmärkelsen som Årets Vallmästare!

 

Juryns motivering: ”Klövern är motorn i den ekologiska mjölkproduktionen hos Fredrik Hansson, Han har med framgång lyckats producera ett vallfoder med hög kvalitet, såväl näringsmässigt som hygieniskt, för alla tre skördar. Grovfodret spelar en central roll i företaget vilket även avspeglar sig i den höga avkastningen för de drygt 100 korna.”

 

Tävlingen Årets Vallmästare arrangeras av tidningen Husdjur och Svensk Mjölk i samarbete med Svenska Vallföreningen och Sveriges Lantbruksuniversitet.

 

Var med i LRFs stora proteintävling!

2012-07-05 10:02 av Lars Jakobsson 

Nu är det dags för LRFs stora tävling Proteintipset. Under sommaren och hösten dammsuger LRF Sverige i jakt på gårdsnära idéer om hur odling och användning av närproducerat protein kan öka. Alla tipsare är med och tävlar om 10 000 kronor. De inkomna bidragen bedöms av en kunnig jury och vinnaren presenteras i slutet av året. Då publiceras också en bok med de bästa tipsen.
Tävlingsbidragen kan vara tips om växtsorter, vallfröblandningar, sådd, gödsling, skörd, lagring eller utfodring. Eller hur man genom samverkan och handel kan öka tillgången till lokalt producerat protein. Du måste inte ha egna djur för att vara med och tävla. Tips som är enkla, nytänkande och bidrar till ökad lönsamhet har störst chans att vinna.
Gå in på www.lrf.se/proteintipset så hittar du mer information och ett tävlingsformulär.

 

Sommarmöte 8 - 9 augusti med besök på Vall 2012

2012-06-25 11:30 av Lars Jakobsson 

Häng med oss till Vall 2012 i Vreta Kloster och passa på att ta del av två intressanta mjölkgårdar i Sörmland på vägen dit, Harpsund och Ekenäs. Efter middag och övernattning i Linköping besöker vi sedan Vall 2012 på Vreta Kloster. Läs inbjudan med anvisningar för anmälan här

 

Fältvandring och årsmöte i Örebro Vallförening 25 juni

2012-06-12 21:45 av Lars Jakobsson 

Hur kan vi utnyttja stallgodseln pa effektivaste sätt till vallen? Det får vi svar på under fältvandringen måndag 25 juni kl. 18.30 på
Klementsboda Gård, Vedevåg. Kvällen avslutas med årsmöte. Läs mer här

 
Fler nyheter

Bli medlem i Svenska Vallföreningen!

• Vi verkar för ett lönsamt utnyttjande av grovfoderväxter och bete.
• Vi arbetar för att hävda grovfoderodlarnas intressen.
• Vi påverkar och stödjer forskning, försök och
rådgivning på vallområdet

Se vidare i Om oss